SIA "ExpressCredit" saimnieciskās darbības uzlabošana - Škapars, Rihards (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma ir ‘’SIA ‘’ExpressCredit’’ sainieciskās darbības uzlabošana’’, un tā mērķis ir izpētīt SIA „ExpressCredit” saimniecisko darbību un novērtēt uzņēmuma efektivitāti, kā arī sniegt priekšlikumus uzņēmuma tālākai attīstībai. Diplomdarbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta, kā arī pielikumiem. Pirmajā nodaļā autors veic teorētisku jēdzienu apskatīšanu- uzņēmējdarbība un efektivitāte, lai izprastu saimneiciskās darbības būtību. Otrajā nodaļā autors sniedz raksturojumu. Tiek apskatīta uzņēmuma līdzšinējā darbība, struktūra un sniegtie pakalpojumi. Trešajā nodaļā autors veic SIA „ExpressCredit” būtiskāko finanšu rādītāju analīzi, kuras ietvaros aprēķināti un analizēti likviditātes, rentabilitātes, maksātspējas, uzņēmuma līdzekļu aprites rādītāji, kā arī bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina dinamikas analīze. Ceturtajā nodaļā veikta uzņēmuma iekšējo un ārējo vidi ietekmējošo faktoru izpēte un konkurences spēku ietekme uz SIA „ExpressCredit” darbību. Un visbeidzot arī saimnieciskās darbības efektivitātes novērtējums un tās uzlabošanas iespējas. Darba apjoms ir 70 lpp., neskaitot pielikumus. Atslēgas vārdi: saimnieciskā darbība, saimnieciskās darbības uzlabošana, uzņēmuma analīze, konkurētspēja, nebanku kreditēšana.

Theme of diploma paper is ''economic activity’s improvement of “Expresscredit” Ltd., and aims to explore economic activity of " ExpressCredit " Ltd. and assess effectiveness of the company's business, as well as to make proposals for the company's further development. Diploma paper consists of an introduction, four chapters, conclusions and proposals, bibliography and list of sources as well as attachments. The first chapter deals with a theoretical concept-business and efficiency to understand the nature of economic activity’s development. In the second chapter the author gives description of company. Company's current activities, structure and the services provided are described. In the third chapter the author carried out key financial indicator analysis of "ExpressCredit" Ltd., in which there are included various indicators such as the liquidity, profitability, solvency, the company's assets turnover rates, as well as the balance sheet and profit- loss calculation dynamic analysis. The fourth section focuses on the company's internal and external bussiness factors that influence and impact on the competitive advantage of " ExpressCredit "Ltd.. And finally, the economic activity’s effectiveness and ways how to improve that. The amount of work is 70 pages, excluding attachments. Key words: economic activity, improvoment of economic activity, company’s analysis, competition, non bank creditors.
Economics activity's improvement of "ExpressCredit" Ltd
Keywords: Vadībzinātne