Skeleta scintigrāfijas izmeklējuma kvalitātes kritēriji prostatas vēža gadījumā - Novožilovs, Vladimirs (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma – “Skeleta scintigrāfijas izmeklējuma kvalitātes kritēriji prostatas vēža gadījumā”. Tēmas aktualitāti nosaka prostatas vēža slimnieku pieaugums un izmeklējuma skaita palielināšanās. Darba mērķis ir noskaidrot skeleta scintigrāfijas izmeklējuma kvalitātes kritērijus prostatas vēža gadījumā. Bakalaura darba galvenie uzdevumi: analizēt literatūras avotus par prostatas anatomiju un fizioloģiju; analizēt literatūras avotus par prostatas vēzi, tā pazīmēm un diagnostiku; analizēt literatūru par scintigrāfijas iekārtu un radiofarmpreparātiem; analizēt literatūru par skeleta scintigrāfijas metodi, indikācijām un attēlu kvalitāti ietekmējošajiem faktoriem; analizēt literatūru par skeleta scintigrāfijas izmeklējuma gaitu un kvalitātes kritērijiem; pēc izstrādātas kvalitatīva attēla kritēriju tabulas aplūkot un izvērtēt skeleta scintigrāfijas attēlus; apstrādāt un analizēt iegūtos rezultātus; veikt secinājumus. Izvirzītais pētniecības jautājums: vai ikdienas darbā tiek ievēroti attēla kvalitātes kritēriji, veicot skeleta scintigrāfijas izmeklējumus pacientiem ar prostatas vēzi. Pētījuma instruments: darba autora izveidota attēlu kvalitātes kritēriju tabula. Pētījuma metode – kvalitatīva, kvantitatīva un retrospektīva pētījuma metode. Darba kopējais apjoms ir 38 lappuses. Darba veikšanai izmantoti 24 literatūras un informācijas avoti. Darbs satur 3 attēlus, 1 tabulu un 7 pielikumus.

The topic of the bachelor thesis is "Quality criteria of skeletal scintigraphy in prostate cancer". The topicality of the topic is determined by the increase in the number of prostate cancer patients and the increase in the number of examinations. The aim of this study is to investigate the quality criteria of skeletal scintigraphy in case of prostate cancer. Main objectives of the bachelor thesis: To analyse the literature sources on prostate anatomy and physiology; To analyse the literature sources on prostate cancer, its characteristics and diagnosis; To analyse the literature on scintigraphic equipment and radiopharmaceuticals; To analyse the literature on skeletal scintigraphy method, indications and factors influencing image quality; analyse the literature on the skeletal scintigraphy examination process and quality criteria; view and evaluate skeletal scintigraphy images according to a table of image quality criteria; process and analyse the results obtained; draw conclusions. Research question: whether image quality criteria are met in daily practice when performing skeletal scintigraphy examinations in patients with prostate cancer. Research tool: a table of image quality criteria developed by the author. Method of the study – qualitative, quantitative, and retrospective research method. The total volume of the work is 38 pages. 24 sources of literature and information were used for the work. The work contains 3 figures, 1 table and 7 annexes.
Quality criteria of skeletal scintigraphy in prostate cancer
Keywords: Medicīna; prostata; scintigrāfija; tehnēcijs (Tc-99m); faktors; kvalitātes kritēriji