Pilsētas revitalizācijas procesi Rīgā - Šolks, Guntis (Latvijas Universitāte, 2013)
Pilsētas revitalizācijas process ir nozīmīga tēma mūsdienu pilsētu ģeogrāfijas pētījumos, un to raksturo dažādas formas un izpausmes. Rīgā kopš Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas ir notikuši dažādi pilsētu pārmaiņu procesi. Svarīga loma šajos pilsētas pārmaiņu procesos ir pilsētas revitalizācijas procesiem, kuru rezultātā tiek revitalizētas un atkārtoti izmantotas degradētas teritorijas, tādējādi veicinot ilgtspējīgu pilsētas attīstību. Promocijas darba „Pilsētas revitalizācijas procesi Rīgā” mērķis ir izvērtēt pilsētas attīstības procesus, analizējot pilsētas revitalizācijas izpausmes Rīgā. Pētījuma ietvaros tika izstrādāta atbilstoša metodika pilsētas revitalizācijas procesu izvērtēšanai Rīgā, un datu apstrādes rezultātā ir izveidota pilsētas revitalizācijas procesu tipoloģija.

Urban regeneration is characterized by various forms and implications and it is an important research issue for modern urban geography. Riga also has experienced various transformations since the reestablishment of the independence of Latvia. Urban regeneration have an important role in the urban transformation processes, what are providing the revitalization and reuse of urban brownfields, thus contributing to sustainable urban development. The aim of the doctoral thesis ”Urban Regeneration Processes in Riga” is to evaluate urban development processes by analyzing the implications of urban regeneration process in Riga. An appropriate mothodological approach was elaborated to evaluate the urban regeneration processes in Riga. The main result of this research is the typology of urban regeneration processes in Riga.
Urban revitalization processes in Riga
Keywords: Ģeogrāfija; Cilvēka ģeogrāfija; degradētās teritorijas (Rīga); pilsētas revitalizācija (Rīga); pilsētas transformācija (Rīga); komercializācija (Rīga); Human geography; commercialization (Riga); urban brownfields (Riga); urban regeneration (Riga); urban transformation (Riga)