SIA „Somu māja inženieru birojs” darbības novērtējums un attīstības iespējas - Aupmane, Gunta (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbs „SIA „Somu Māja Inženieru Birojs” darbības novērtējums un attīstības iespējas” veikts ar mērķi izpētīt SIA „Somu Māja Inženieru Birojs” uzņēmējdarbības vidi un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma attīstības iespējām. Dotais darbs, kura apjoms ir 68 lappuses un kurā ir ietvertas 6 tabulas, 10 attēli, 7 formulas, strukturāli veidots no ievada, trijām nodaļām, secinājumu un priekšlikumu daļas, un 3 pielikumiem. Ievadā definēta darbā apskatāmā un analizējamā problēma, nosprausti mērķi un precizēti nepieciešamie uzdevumi. Dotā darba pamatnodaļās secīgi izpētīta uzņēmējdarbības vide, izklāstīta uzņēmuma priekšvēsture un darbības joma, veikta uzņēmuma finanšu un SWOT analīze, kā arī definēta tā vīzija, misija un mērķi. Tam seko priekšlikumi uzņēmuma attīstības iespējām. Darba beigās sniegti secinājumi un priekšlikumi. Darbā izmantoti statistikas dati, teorētiskā un zinātniskā literatūra, kā arī nepublicētie dati.

The main goal of the diploma work „Activity assessment and development facility for company Somu Māja Inženieru Birojs Ltd” is to investigate company’s entrepreneurship environment and to work out company’s development facility proposals. The given work is composed of introduction, three basic parts and the closing part containing conclusions and suggestions. It is laid out in 68 pages and contains 6 tables, 10 illustrations, 7 formulas. The introduction contains the main problem of the work, the goals, the tasks and the subject of the investigation. The work contains the description of entrepreneurship environment, company’s prehistory and sphere of activities expound, the company’s financial and SWOT analysis, the description of company’s vision, mission and goals. The company’s development facility proposals are given on this background. The work imposes data of statistic, theoretical and scientific literature and unedited facts.
Bakalaura darbs
Keywords: Ekonomika