Izklājlapu apguves iespējas profesionālajā izglītībā - Kruglauža, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba mērķis – izveidot izklājlapu mācīšanas sistēmu profesionālās izglītības iestādēm. Darba ietvaros apzinātas, apkopotas un izanalizētas izklājlapu apguves iespējas profesionālās izglītības iestādēs un to atbilstība apgūstamās profesijas standarta prasībām. Balstoties uz darba tirgus prasībām, izstrādāta izklājlapu apguves koncepcija profesionālās izglītības iestādēm, sagrupējot apgūstamās zināšanas, prasmes un kompetences 4 līmeņos atbilstoši iegūstamajai profesijai. Izstrādātā koncepcija sekmīgi ieviesta Jelgavas Amatu vidusskolā. Darba apjoms 205 lpp., 6 tab., 5 att., 34 informācijas avoti, kam pievienoti 12 pielikumi ar pilnu metodiski didaktiskā nodrošinājuma komplektu izklājlapu apguvei profesionālajās izglītības iestādēs. Atslēgvārdi: informātika, informātikas didaktika, mācību metodika, izklājlapas, profesionālā izglītība.

The present diploma paper seeks to highlight the goal – to create a spreadsheet teaching system for professional education institutions. The paper gives an overview of the identified, summarized and analysed concept of spreadsheet learning opportunities for professional education institutions and its conformity with the Standard demands of the acquiring profession. It treats the conception of spreadsheets` acquisition for professional education institutions, based on the labour market. The paper also reflects the grouping of acquired knowledge, skills and competences into four levels, according to obtainable profession. The developed conception is successfully introduced in Jelgava Crafts Secondary School. The paper contains 205 pages, 6 tables, 5 figures, 34 list of literature and 12 appendixes with complete methodical and didactic pack to provide spreadsheets` acquisition in professional education institutions. Keywords: information science, spreadsheets, professional education.
Possibilities of mastering spreadsheets in vocational education
Keywords: Pedagoģija