Mūsdienu kafejnīcu interjera dizaina tendences - Peizuma, Zanda (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba autore šajā diplomdarbā pēta un analizē mūsdienu kafejnīcu interjera dizaina tendences. Teorētiskajā daļā tiek apskatīta coffee shop kafejnīcas vēsturiskā attīstība un iedalījums, kā arī tiek aprakstītas kafejnīcu interjera dizaina vadlīnijas – plānojuma un ergonomiskie principi, apgaismojuma un krāsu risinājumi, kā arī piemērota apdares materiālu un mēbeļu izvēle. Empīriskajā daļā, pēc noteiktiem un iepriekš minētiem kritērijiem, tiek analizētas coffee shop kafejnīcas gan pasaulē, gan Latvijā, gūstot priekšstatu par to, kādi paņēmieni tiek izmantoti šo kafejnīcu interjera izveidē. Balstoties uz teorētiskajā daļā iegūtajiem secinājumiem un empīriskajā daļā iegūtajiem rezultātiem, radošajā daļā tiek veidots interjera dizaina projekts kafejnīcai.

The author of this diploma thesis researches and analyzes design tendencies of contemporary cafes. In the theoretical part coffe shop historical evolution and classification is examined, as well as interior design guidelines of coffee shops are described – planning and ergonomical principles, lighting and color solutions, as well as approriate materials of finish and furniture choice. In the empirical part according to certain and above mentioned criteria coffe shops around the world and in Latvia are examined to acquire insight on what methods are beeing used to create coffe shop interiors. Based on obtained conclusions in the theoretical part and results in the empirical part a coffee shop interior design project is made in the creative part.
The design tendencies in contemporary cafes
Keywords: Mākslas zinātne