Kreditēšanas attīstība, tās problēmas Latvijā - Boļšakova, Solvita (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba mērķis ir pētīt kreditēšanas attīstību Latvijā un analizēt tās problēmas, kā arī izstrādāt priekšlikumus kreditēšanas pilnveidošanai komercbankās.Pirmajā nodaļā izklāstīts teorētiskais apskats, apskatīti kreditēšanas jēdziena vēsturiskie aspekti, komercbanku kredītpolitika, tās būtība. Aplūkoti aizdevumu izsniegšanas, uzraudzības un kontroles aspekti. Nodaļā sniegtas definīcijas, kredīta būtība un kredīta klasifikācija, pa veidiem, aprakstīti kredīta procentu likmju veidi, to noteikšanas metodes. Otrajā daļā izpētīti riski, kas ietekmē komercbanku aktīvus, tai skaitā kreditēšanu. Trešajā daļā tiek veikta kreditēšanas problēmu analīze Latvijā. Nobeigumā formulēti galvenie atzinumi, secinājumi, problēmas un priekšlikumi problēmu risināšanai, ietekmei uz kreditēšanu mazināšanai.

Diploma work is to study lending development and analyse those problem in Latvia as to rebuild lending rate of incement.In first chapter to lay out aspect of teory, to inspect lending idea historic aspect, comercial bank credit management, that nub. To inspect credit to delivery, supervisory and control aspect. In chapter give to definition, nub of credit and classification of credit forms, describe forms of credit persent rate, thats methods of fixing. In second chapter to study risk, who to have a hold over active of comercial bank end lending. In third chapter to perform problems of lending analyse in Latvia. In finish to formulate most important resolutions, conslusions, problems and to arbitrate proposal of problems, effect down of lending.
Crediting, progress and problems in Latvia
Keywords: Finanšu menedžments