LINQ modeļu repozitorijiem - Tabernakulovs, Ivans (Latvijas Universitāte, 2016)
Modeļu vadīta pieeja programmatūras izstrādes pasaulē pēdējā laikā kļūst arvien populārāka un attiecīgi arī aug pieprasījums pēc rīkiem, kas spēj efektīvi strādāt ar modeļiem. “LINQ modeļu repozitorijiem” darba ietvaros uzmanība tiek pievērsta iespējām strādāt ar modeļu repozitorijiem .NET satvarā C# programmēšanas valodā. Darbā tiek izpētītas LINQ adapteru izstrādes iespējas, modeļu repozitoriju piekļuves iespējas un izstrādāts LINQ adapteris modeļu repozitorijiem, kas balstās uz universālu RA API, kas ļauj izmantot dažādus modeļu repozitorijus, piemēram, populāro EMF.

Model-driven approach in the software development world lately gains popularity and accordingly grows the need of tools that are able to work with models effectively. In the context of “LINQ to model repositories” thesis, the attention has been directed on the ways to work with model repositories in .NET framework C# programming language. LINQ adapter development options and model repository accessibility options has been researched and LINQ adapter to model repositories has been developed, based on universal RA API, that enables usage of different model repositories, for example, popular EMF.
LINQ to model repositories
Keywords: Datorzinātne; .NET C#; LINQ; modeļu repozitoriji; RA API