Rīgas Pionieru pils (1941-1991) vēsturiskā pieredze mākslas interešu izglītībā - Zēriete, Inita (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs „Rīgas Pionieru pils (1941 – 1991) vēsturiskā pieredze mākslas interešu izglītībā” izstrādāts, lai izvērtētu, kāda ir vēsturiskā pieredze, un kādas likumsakarības veido mākslas interešu izglītības tālāko attīstību. Lai veiktu pētījumu, tika apkopoti vēstures avoti, analizēta atbilstoša literatūra un intervēti interešu izglītības skolotāji. Izvērtēta mākslas pedagoģijas attīstība Latvijā, kas ietekmēja tālāku mākslas interešu izglītības attīstību. Pētījums atklāj Rīgas Pionieru pils vēsturisko pieredzi, kas sekmējusi estētisko un kultūras vērtību saglabāšanu nākamajām paaudzēm. Darbs sastāv no ievada, avotu un literatūras apskata (85.vienības), 3. nodaļām, nobeiguma un 7. pielikumiem.

Master Thesis "Riga Pioneers Palace (1941-1991) historical experience in education of Arts Hobby Groups" is designed to assess the historical experience and what coherencies influenced future development of art hobby groups. For the research, historical sources were compiled, relevant literature were analyzed and interviews with arts hobby group teachers were carried out. Evaluated the development of Latvian art pedagogy that has influenced the further development of education in arts hobby groups. The study reveals the Riga Pioneers Palace historical experience that contributed to preservation of aesthetic and cultural values for future generations. The theses consists of an introduction, sources and literature review (85 units), 3 chapters, conclusion and seven attachments.
Riga Pioneere Palace (1941-1991) historical Experience in Education of Arts Hobby Groups
Keywords: Pedagoģija