Pilna laika attālinātā darba pašefektivitāti veicinošie faktori - Ignatoviča, Maruta (Latvijas Universitāte, 2021)
Attālinātais darbs nozīmē daļēji vai pilnībā strādāt ārpus biroja. Īpaši aktuāls tas ir kļuvis pēdējos gados, kad daudzi uzņēmumi bija spiesti sūtīt savus darbiniekus uz mājām. Pētījumā tiek apkopota un apskatīta svaigākā informācija par attālināto darbu un dažādu uzņēmumu pieejām, kā arī aplūkoti citos pētījumos minēti faktori, kas ietekmē attālināti strādājošo pašefektivitāti. Tika apskatīts, vai pastāv statistiski nozīmīgas atšķirības, ņemot vērā cik daudz tiek strādāts no mājām. Tiek veikta elektroniska aptauja un trīs kārtās kopā aptaujāti 115 cilvēki. Iegūtie rezultāti neapstiprina izvirzītās hipotēzes. Diskusijas daļā tiek analizēti rezultāti un izteikti ieteikumi turpmākajiem pētījumiem.

Remote work means working partially or completely out of office. It has become more relevant in the past years when many companies were forced to go remote. In the research, latest information and practical approaches by other companies are analysed. There’s also an analysis of different factors from other papers, which affect the self-efficacy of remote workers. It was analysed, whether statistically important differences exist between full-time remote workers and part-time remote workers. There were alltogether 115 participants scattered over three electronic surveys. The results do not confirm the hypothesis. In the discussion part, results are analysed and there are given suggestions for future research.
Factors that Improve Self-Efficacy in Full Time Remote Work
Keywords: Psiholoģija; attālinātais darbs; darbs no mājām; pašefektivitāte; produktivitāte