Publiskās privātās partnerības iespēju analīze Latvijā - Šteins, Māris (Latvijas Universitāte, 2011)
Dažkārt publiskais sektors ne vienmēr spēj nodrošināt pakalpojumu kvalitāti tādā līmenī, lai tas apmierinātu iedzīvotājus, kā arī ne vienmēr ir iespējams pilnveidot un attīstīt infrastruktūru bez privātā sektora piesaistes. Šī iemesla dēļ arvien vairāk uzmanības tiek pievērsts publiskajai un privātajai partnerībai (turpmāk- PPP), kuras ietvaros var īstenot dažādus sabiedrībai nepieciešamus projektus. Maģistra darba mērķis ir balstoties uz izpētīto speciālo literatūru un veikto analīzi izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus par Publiskās privātās partnerības realizācijas iespējām Latvijā. Maģistra darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, 24 secinājumiem, 6 priekšlikumiem un 40 izmantotās literatūras avotiem. Maģistra darbs sastāv no trīs daļām, sākumā aplūkojot PPP teorētiskos un finanšu aspektus. Otrajā daļā autors pievēršas PPP esošās situācijas izpētei Latvijā. Trešajā nodaļā autors ir izvēlējies analizēt vienu plānoto PPP projektu „Daudzfunkcionāla sporta un veselības kompleksa būvniecība un apsaimniekošana Limbažu pilsētā”. Nobeigumā tiek izteikti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi par Publiskās un privātās partnerības realizācijas iespējām Latvijā. Maģistra darbā tiek secināts, ka Publiskā privātā partnerības izmantošana varētu būt priekšnoteikums efektīvākai valsts līdzekļu izmantošanai un valsts ekonomiskai attīstībai. Būtiskākie izmantotie literatūras avoti ir Publiskās privātās partnerības likums un Limbažu pilsētas domes pasūtītais finanšu un ekonomiskais pamatojums. Maģistra darba apjoms ir 90 lapas. Tajā ir 22 tabulas, 5 attēli un 3 pielikumi. Atslēgvārdi: Publiskā un privātā partnerība, Publiskie pakalpojumi, Ieguldījumam atbilstošā vērtība, Infrastruktūras projekti, Publiskais iepirkums, Koncesija.

Sometimes the public sector can’t always provide quality services at a level to meet the needs of the people, and it is not always possible to improve and develop infrastructure, without attracting the private sector. For this reason, more and more attention is paid to public-public partnerships (hereinafter referred to as PPP), which can be implemented within the framework of various socially desirable projects. Master's thesis aim is based on established literature and analysis to make conclusions and develop proposals for analysis of public-private partnership in Latvia. Master's thesis consists of an introduction, 3 chapters, 24 conclusions, 6 proposals and 40 literature sources.. Master's thesis consists of three parts, the beginning of looking at PPP theoretical and financial aspects. The second part, the author focuses on the examination of the PPP situation in Latvia. In the third chapter the author has chosen to analyze a proposed PPP project "Multi-functional sports and health complex construction and management of Limbaži city". In the final there is made conclusions and proposals for analysis of public-private partnership in Latvia. Master's thesis is concluded that the use of public-private partnership could be a prerequisite for more efficient use of public funds and national economic development. The most significant sources of cited literature is a Public Private Partnership Law and Limbazi ordered Financial feasibility. Master's workload is 90 pages. It has 22 tables, 5 graphs and 3 appendices. Key words: Public-private partnerships, public services, value for money, public procurement, concession.
Opportunity Analysis of Public Private Partnership in Latvia
Keywords: Ekonomika