Ielas kvalitātes un revitalizācijas iespējas: Marijas ielas piemērs Rīgā - Sausmanis, Nauris (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā tiek pētīta cilvēka uztvere un uzvedība ielas telpā. No literatūras apskata tiek izvirzītas būtiskākās ielas kvalitātes. Kā pētījuma metodes tika izmantotas: teritorijas apsekojumi un novērojumi (etnogrāfisks lauka pētījums), ielas lietotāju aptauja, literatūras studijas. Darbā ir apskatīta ielas veidojošā infrastruktūras saistība ar ielas kvalitātes jautājumiem. Darba gaitā ir izstrādās vairākas kartes, kas ietver infrastruktūru, funkcionālo lietojumu, kultūrvēsturisko mantojumu, īpašumtiesības, ekoloģiju, pakalpojumu sniegšanas vietu darba laikus. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un sastāv no 53 lapaspusēm, kā arī 2 pielikumiem. Atslēgas vārdi: telpa, uztvere, iela, pārvietošanās, ielas kvalitātes

In this bachelor work has been studied human perception and behavior in street space. From reviewing literature, we can highlight the most essential street qualities. As research methods are being used: site surveys and observations (ethnographic field study), street user poll, literature studies. In this work is examined infrastructure which makes up the street in a relationship with street quality matters. In the work course has been developed several maps which include infrastructure, functional uses, historical heritage, ownership, ecology, time tables of service providers. Bachelor work is written in latvian and consists of 53 pages and 2 attachments. Key words: space, perception, street, movement, street qualities.
Street qualities and revitalization oppurtunities: The case of Marijas Street in Riga
Keywords: Ģeogrāfija; telpa; uztvere; iela; pārvietošanās; ielas kvalitātes