Banku sistēmas attīstība Latvijā - Mārtinsone, Dana (Latvijas Universitāte, 2007)
Mēdz teikt, ka banku attīstība ir tiešs valsts ekonomiskās attīstības raksturlielums, un banku sistēmas stabilitāte vai nestabilitāte tieši un ievērojami ietekmē gan plašas sabiedrības labklājību, gan arī visas valsts tautsaimniecības stabilitāti un augšupeju. Tādējādi šī bakalaura darba mērķis ir izvērtēt banku sistēmas attīstības posmus Latvijā, pievēršot īpašu uzmanību šo posmu raksturīgākajiem notikumiem un to ietekmei uz banku sistēmu un Latvijas ekonomiku kopumā. Papildus uzmanība ir pievērsta banku darbības regulējošiem un kontrolējošiem normatīvajiem aktiem un likumdošanai, kā tie traucē vai tieši otrādāk- veicina banku attīstību. Iegūtie rezultāi liecina par to, cik liela nozīme ir normatīvajai un likumdošanas bāzei, kā arī citu valstu pieredzes izzināšanai, analīzei un pielietošanai praksē dažādās Latvijas bankām raksturīgās situācijās. Bakalaura darbs varētu tikt izmantots citu valstu banku sistēmas attīstības pētīšanā un salīdzināšanā.

It is usually said that the development of banks is a direct characterization of economic development of a country, and the stability or instability of banking system influences significantly the welfare of a wide society and the stability and growth of the whole economics. Therefore the goal of the paper is to evaluate the periods of the development of banking system in Latvia, paying special attention to the most characteristic events of the periods and their influence upon the banking system and the economy of Latvia in general. Additional attention is paid to normative acts regulating and supervising banking system and their role in promoting or decreasing the development of banks. The results acquired show that normative and legislative basis, as well as researching, analyzing and using in practice the experience of other countries in different situations characteristic to Latvian banks as well is highly important. The bachelor paper could be used in researching and comparison of the development of banking system of other countries.
Development of banking system in Latvia
Keywords: Ekonomika