Attēluzlabošanas Personalizācija - Kalniņa, Laima (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba mērķis ir izpētīt attēlu apstrādes personalizācijas iespējas un izstrādāt eksperimentālu aptauju ar attēluzlabošanas personalizācijas iespējām, kā arī analizēt aptaujā iegūtos datus. Izpētot aktuālus attēlu apstrādes risinājums, tika noteiktas to priekšrocības un trūkumi, tika aprakstītas lietotāja iespējas personalizēt attēlu apstrādi un nepieciešamība pēc personalizācijas. Tika apskatītas metodes, ar kuru palīdzību iespējams realizēt attēluzlabošanas personalizāciju, kā arī apskatīti vairāki veidi lietotāja attēlu apstrādes stila noteikšanai. Darba praktiskajā daļā tika izveidota eksperimentāla attēluzlabošanas aptauja. Analizējot iegūtos datus tika noteiktas atšķirības starp dažādam lietotāju grupām. Tika iegūts pozitīvs lietotāju vērtējums personalizācijas algoritmam un nepieciešamībai pēc attēluzlabošanas personalizācijas lietotnēs.

The goal of this work is to explore image personalization options, develop an experimental survey using image enhancement personalization and to analyse the gathered data. By comparing popular image processing software, their advantages and disadvantages were defined. User personalization features and the necessity for personalization of image enhancement were discussed. Methods for the technical execution of image enhancement and user preference determination were described. In the practical part of the work an experimental survey was developed. Differences in different user groups were discovered by analysing the gathered data. Positive rating for the personalization algorithm and the necessity of image enhancement personalization was given by the users.
Image Enhancement Personalization
Keywords: Datorzinātne; attēluzlabošana; attēlu apstrāde; personalizācija; attēlu uztvere