Komercbanku aktīvās operācijas un ar tām saistītie riski - Bukeviča, Vita (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Komercbanku aktīvās operācijas un ar tām saistītie riski” mērķis ir uz komercbanku aktīvo operāciju un ar tām saistītos risku izpētes pamata, sniegt priekšlikumus Latvijas komercbanku aktīvo operāciju uzlabošanai, samazinot riskus. Darbs sastāv no trīs nodaļām, pirmā nodaļa atspoguļo komercbanku darbības vidi parādot aktīvo operāciju lomu komercbanku darbībā un atspoguļojot riskus, ar kuriem tā sastopas sniedzot aktīvās operācijas. Otrajā nodaļā tiek analizētas komercbanku aktīvās operācijas Latvijas komercbankās, tiek salīdzināti komercbanku dažādie piedāvājumi un nosacījumi, sniedzot aktīvās operācijas. Savukārt trešajā nodaļā autore sniedz savu redzējumu par komercbanku darbības attīstības perspektīvām un aktīvo operāciju diversifikācijas iespējām, lai samazinātu riskus un klientiem piedāvātu kvalitatīvus pakalpojumus.

The aim of the Bachelor’s work “The active operations of commercial banks and the associated risks” is through researching the active operations and the associated risks to find the suggestions of improvement of these activities with less risk. The work consists of three parts. The first part describes the environment of commercial banks showing the role of operations in action and the risks they meet. The second part analyses the active operations in the commercial banks of Latvia, it compares different offers and terms while providing active operations. The third part deals with the author’s point of view on the perspectives of commercial banks and their development and on the possibilities of diversities of operations to decrease risks so that to provide customers with qualitative services.
The active operations of commercial banks and the associated risks
Keywords: Vadībzinātne