LR Ministru prezidenta Ivara Godmaņa pārliecināšanas retorika TV intervijās krīzes situācijas apstākļos (2008. gada decembris ─ 2009. gada marts) - Peneze, Zane (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā “LR Ministru prezidenta Ivara Godmaņa retorika TV intervijās krīzes apstākļos (2008. gada decembris – 2009. gada marts)” tiek aplūkota viens no valdības svarīgākajām sabiedrisko attiecību uzdevumiem krīzes situācijā – saziņa ar sabiedrību. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek aprakstītas krīzes definīcijas un politiskās komunikācijas jēdziens. Aprakstītas valdības un politiskās sabiedriskās attiecības. Darba empīriskā analīze balstīta uz Stephen Toulmin argumentācijas modeli, kas tiek veidots no sešiem elementiem. Analizējot I.Godmaņa intervijās TV raidījumos lietoto argumentāciju, noteikts, kādus argumentu veidus viņš lieto. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, cik pamatota un argumentēta bijusi Latvijas ministru prezidenta Ivara Godmaņa retorika un politiskā komunikācija krīzes situācijas apstākļos. Atslēgas vārdi: krīze, sabiedriskās attiecības, politiskā komunikācija, retorika, argumentācija, Ivars Godmanis, Stephen Toulmin.

In bachelor thesis “Persuative rhetoric of Prime minister of Latvia in circumstances of crisis (December 2008─ March 2009) is a research of one of most important public relations tasks in situation of crisis – communication with society. In theoretical part of bachelor thesis definition of crisis and concept of political communication are discussed. Author has described public relations of government and politics. Empirical analysis is based on six-part argument model of Stephen Toulmin. Analyzing Ivars Godmanis’ argumentation on TV interviews, conclusions are made about how reasoned has been rhetoric and political communication of Ivars Godmanis in circumstances of crisis. Key words: crisis, public relations, political communication, rhetoric, and argumentation, Ivars Godmanis, Stephen Toulmin.
Persuative rhetoric of Prime minister of Latvia in circumstances of crisis (December 2008 ─ March 2009)
Keywords: Komunikācijas zinātne