Nāves koncepta salīdzinošā analīze Huana Rulfo „Pedro Paramo”, V.F.Floresa „Apburtajā mežā” un G.G. Markesa darbā „Kādas nāves hronikā” - Grass, Dagne (Latvijas Universitāte, 2015)
Šī darba nosaukums ir Nāves koncepta salīdzinošā analīze J. Rulfo Pedro Paramo, V. F. Floresa Apburtajā mežā un G. G. Markesa Kādas nāves hronikā. Darbs ir sadalīts divās daļās, kas ir balstītas uz salīdzinošās literatūras vēstures un galveno konceptu kā arī mitoloģijas izpēti un trīs darbu analīzi, kuras galvenais mērķis ir salīdzināt darbus un nāves uztveri tajos un atklāt to atšķirīgās un kopīgās iezīmes. Izpētot literāros darbus, vadoties pēc tematiskās analīzes, to saturu, struktūru un simboloģiju, var novērot pārsteidzošu līdzību to pasaules uztveres modelī un jo īpaši, nāves konceptā. Darba gaitā izvirzītais mērķis ir sasniegts un pētījuma beigās var apskatīt trīs apskatīto literāro darbu individuālos un kopīgos aspektus.

The title of this research is Comparative analysis of the concept of death in Pedro Paramo of J.Rulfo, The Enchanted Forest by W. F. Flores and Chronicle of a Death Foretold by G. G. Marquez. The research is didived into two parts which are based on the investigation of the history and main concepts of comparative literature, mithology and analysis of the three novels. The main objective of the research is to the novels and their perception of the world and death and find their individual aspects and common points. Investigating the novels according to the thematic analysis, their contents, structures and symbology, it is posible to observe a surprising similarity in their model of perception of the world and especially the death. The objective of the research is achieved and at the end of the investigation it is possible to see the individual aspects and common points of all three novels.
A Comparative analysis of the concept of death in ”Pedro Paramo” by Juan Rulfo, the „Living Forest” by W.F. Flores and the „Chronicle of a death foretold” by G.G. Marquez
Keywords: Romāņu valodu un kultūru studijas; salīdzinošā literatūra; mīts; zīme; simbols; tematoloģija