Apgrozāmie līdzekļi un to uzskaite SIA "Getliņi EKO" - Meijere, Ieva (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba mērķis ir pamatojoties uz apgrozāmo līdzekļu uzskaites teorētisko aspektu jautājumu izpēti, analizēt un novērtēt SIA „Getliņi EKO” apgrozāmo līdzekļu uzskaiti un izstrādāt priekšlikumus to uzskaites pilnveidošanai. Pētot sabiedrību SIA „Getliņi EKO” darba autore, konstatē, ka pastāv virkne nepilnības, kas saistītas ar apgrozāmo līdzekļu uzskaiti. Nav ieviesta kvalitatīva analītiskā uzskaite, kases aparātu uzskaitē nav ievērots vienlīdzīgas uzskaites princips, siltumnīcas ražas uzskaite ir primitīva. Pētījuma rezultātā, pamatojoties uz SIA „Getliņi EKO” esošo uzskaiti un iegūto informāciju pētot pieejamos literatūras avotus, darba autore izstrādā priekšlikumus uzskaites nepilnību novēršanai. Atslēgvārdi: apgrozāmie līdzekļi, krājumu uzskaite, nauda, debitori, novērtējums.

The aim of the present paper is to analyse and evaluate the accounting of business assets of “Getliņi EKO” Ltd., as well as to develop suggestions for its improvement, basing on the research of theoretical aspects of business assets accounting. During the research of “Getliņi EKO” Ltd., the author finds several gaps in accounting of business assets. There is no qualitative analytical accounting, the accounting of cash registers lacks the principle of equal accounting, the greenhouse harvest accounting is primitive. As a result of the research, basing on the current accounting at “Getliņi EKO” Ltd., acquired information and available sources of literature, the author of the paper formulates suggestions for correction of accounting flaws. Keywords: business assets, stock accounting, money, debtors, evaluation.
Current assets and inventory "Getlini EKO" Ltd
Keywords: Ekonomika; apgrozāmie līdzekļi; krājumu uzskaite; nauda; debitori; novērtējums