Ģimenes kā vērtības kultivācija žurnāla "Ieva" saturā (2010-2011) - Bogdanova, Lana (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ”Ģimenes kā vērtības kultivācija žurnāla "Ieva” saturā (2010-2011)”. Pētījuma mērķis izpētīt žurnāla saturu, atlasīt publikācijas, kas saistītas ar ģimeni. Par galvenajām pētniecības metodēm tika izvēlētas - kontenanalīze un kritiskā diskursa analīze. Abas šīs metodes ļauj precīzi analizēt un pētīt tekstus un tiem piešķirto nozīmi. Pētījumā aplūkoti 96 žurnāla "Ieva" numuri, no kuriem tika atlasīti 50 raksti, kas saistīti ar ģimeni. Darbs sastāv no teorijas, metodoloģijas un pētījuma daļām. Teorētiskais pamatojums tiek balstīts uz Dž.Gerbnera kultivācijas teoriju, sociologu skatījumiem uz ģimeni (Merdoks, Parsons, Gūde, Gofmans, Maļinovskis). Tiek raksturota ģimene, tās daudzveidība, kā arī aplūkota vērtību un mīlestības (Ē.Fromms) nozīme. Pētījuma daļā autore izklāsta darba gaitā iegūtos rezultātus un secinājumus, kas apliecina ģimenes viennozīmīgu vērtību cilvēka dzīvē; ka laulība ir veiksmīgākais ģimenes modelis; mīlestība ir māksla; attiecībās galvenais saderība jūtu līmenī. Atslēgvārdi: ģimene, kultivācija, vērtības, sieviešu žurnāls

The topic of the Bachelors paper is „Cultivation of family as a value in "Ieva" magazine (2010-2011)”. The study aims to explore the content of the log, to select publications wich confirm family. The main methods was chosen content anlysis and critical discourse analysis. Both of these methods allows you to accurately analyze and explore text. In the Bachelor paper there are analyzed text from Latvian women magazine „Ieva”. Report focuse on 96 issues of wich are selected 50 articles about family. The paper consist of theory, methodology and part of the research. Theory is based on G.Gerbner`s cultivation theory, on the views of sociologists on the family (Merdock, Parson, Goode, Gofman, Malinowski) Are described the family, its diversity and the roles of values un love (E.Fromm). The author of the study of work obtained the results and conclusions that famiy is unique value in of human life; love i san art; the main compatibility of relationship is emotional level. Keywords: family, cultivation, values, women magazine
Cultivation of family as a value in "Ieva" magazine (2010-2011)
Keywords: Komunikācijas zinātne