Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana - Jurjāns, Martins (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija”, autors noskaidro, jēdzienu „noziedzīgi iegūti līdzekļi”, „legalizācija” skaidrojumu, veic nodarījuma „noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija” juridisko analīzi, analizē citu valstu pieredzi šāda nodarījuma kvalifikācijā, konstatē noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas kvalifikācijas problēmas. Darbs sastāv no četrām nodaļām, kas sakārtotas šādā secībā – Starptautiskie tiesību akti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas jomā; Jēdzienu – „noziedzīgi iegūti līdzekļi”, „legalizācija” skaidrojums; Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas juridiskā analīze; Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas kvalifikācijas problēmas. Pirmajā nodaļā tiek noskaidroti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanu reglamentējošie starptautiskie un Latvijas normatīvie dokumenti. Otrajā nodaļā tiek sniegts jēdzienu „noziedzīgi iegūti līdzekļi” un „legalizācija” skaidrojums. Trešajā nodaļā tiek veikta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas juridiskā analīze, apskatītas šāda nodarījuma kvalificējošās pazīmes, vērsts ieskats atsevišķu valstu krimināllikumā. Ceturtajā nodaļā tiek konstatētas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas kvalifikācijas problēmas. Analizējot Latvijas un citu valstu pieredzi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas kvalificēšanā, autors izdarījis secinājumus, kas vērsti, lai uzlabotu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas kvalifikāciju un apkarošanu.

In the bachelor paper `Legalization of illegally acquired money' author clarifies the meaning of such terms as 'illegally acquired money' and 'legalization', performs legal analysis of delinquency 'legalization of illegally acquired money' , analyses experience of other countries in qualification of such kind of offence, states the problems of qualifying legalization of illegally acquired money. This paper is composed of four parts and they are arranged in the following succesion: International documents regulating abatement of legalization of illegally acquired money; Interpretation of the following terms-'illegally acquired money'' and 'legalization'; Legal anaysis of legalization of illegally acquired money; Qualification of legalization of illegally acquired money. In the first part of this paper, are the international and Latvian normative documentation which is regulating legalization of illegally acquired money is revealed. The second part discloses the meaning of the terms: 'illegally acquired money' and 'legalization'. The third part of this paper deals with the legal analysis of legalization of illegally acquired money as well as surveys the qualifying features of that kind of offence, views the criminal law of particular countries. The fourth part of this paper establishes the problems in the bachelor paper of qualification of legalization of illegally acquired money. By analysing experience of Latvia and other countries in qualifying of legalization of illegaly acquired money, author has made conclusions which are directed towards improvement of qualification of illegally acquired money and struggle against this offence.
Legalization of illegaly acquired money
Keywords: Juridiskā zinātne