Vides pieejamība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem dzīves vietā - Zusina-Oldenburgere, Marita (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ” Vides pieejamība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem dzīves vietā” ir izvēlēta, jo lielākai daļai cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem dzīves vietas nav pielāgotas viņu vajadzībām. Vai pielāgotas daļēji. Pētījuma mērķis: vides pieejamību dzīves vietā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.Pētījuma izvirzītais jautājums ir: Kāda ir vides pieejamība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem? Pētījuma iegūtie rezultāti liecina, ka cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem dzīves vietas vides pieejamība ir pielāgotas daļēji.

The bachelor’s thesis topic “Accessibility of the Home Environment for People with Functional Disabilities” has been chosen because the homes of the majority of people with functional disabilities are not adapted to their needs or the adaptations are only partial. The research aim: Study the accessibility of the home environment of people with functional disabilities. The research question: How accessible is the home environment of people with functional disabilities? The research results show that people with functional disabilities have an only partially adapted and hence partially accessible home environment. Keywords: environment, functional disabilities, accessibility, home.
Accessibility of the Home Environment for People with Functional Disabilities
Keywords: Medicīna; vide; funkcionālie traucējumi; pieejamība; dzīves vieta.