Personāla mainība, tās cēloņi un iespējamie risinājumi loģistikas uzņēmumā Akatrans SIA . - Viziņa, Liena (Latvijas Universitāte, 2020)
Personāls ir uzņēmuma galvenā vērtība, bez kura nav iespējama tā darbība. Personāla mainība uzņēmumā ir atkarīga no vadības attieksmes, no uzņēmuma stabilitātes, no uzņēmuma vadības stila un no ekonomiskās un darba tirgus situācijas. Personāla mainība uzņēmumā var būt neliela, kas ir kā pozitīvs rādītājs un var būt augsta, kas jau ir signāls, ka uzņēmumā ir kādas nepilnības. Atklājot personāla mainības cēloņus, uzņēmums var atgūt stabilitāti, darbinieku un klientu uzticību un pievērsties stratēgisko mērķu realizēšanai. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt personāla mainības cēloņus un izstrādāt priekšlikumus to mazināšanai. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiks apskatīta personāla mainības ietekme uz uzņēmumu un tās nozīme uzņēmuma darbībā, un pētnieciskajā daļa tiks analizēta personāla mainība, tās cēloņi loģistikas uzņēmumā SIA Akatrans Latvijas filiālē

Human resources are the main value in the company, which is crucial for company operation. Staff turnover in a company depends on the attitude of management, the stability of a company and from company's management policy as well as labor market situation and economical situations, both in country and company. Staff turnover is minimal numbers can serve as a positive indicator, but high staff turnover can indicate problems inside the company. If the company can manage to find the causes of high staff turnover company can start to work on solving the problems inside in company and regain back the stability and reputation back and start to work forward their development strategy. This Bachelor thesis aims to research the causes of staff turnover in the company and to develop. Suggestions for its mitigation the theoretical part of the bachelor's thesis will look at the impact of staff turnover on the company and its role in the operation of the company, and the research part will analyze staff turnover, its causes in logistic company SIA Akatrans in Latvian Branch.
Causes and possible solutions for staff turnover in company “SIA Akatrans”.
Keywords: Vadībzinātne; personāla mainība; personāla mainības koeficients; personāla mainības mazināšana; personāla mainības cēloņi