Banku aizdevuma līgums - Neilands, Rolands (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darbā banku aizdevuma līgums ir apskatīts kontekstā ar aizdevuma līgumu un ir salīdzinātas abu līgumu raksturojošās pazīmes, kā arī detalizēti izklāstītas un analizētas tās banku aizdevuma līguma īpašības, kas ir raksturīgas tikai tam un atšķir to no aizdevuma līguma. Tāpat ir apskatīti atsevišķu banku izstrādātie aizdevuma līgumi un ir konstatētas vairākas pretrunas starp šiem līgumiem, Civillikuma un citu likumu noteikumiem, kā arī ir doti iespējamie risinājumi pretrunu novēršanai. Pretrunu novēršanas risinājumi ir doti gan tādi, kurus vajadzētu ievērot banku juristiem, sastādot banku aizdevumu līgumus, gan tādi, kas būtu jāietver normatīvajos aktos. Tie ir vērsti un vienlīdzīgu banku un aizņēmēju tiesību un pienākumu nostiprināšanu līgumā, kā arī uz juridiska rakstura pretrunu novēršanu banku aizdevuma līgumos.

In this master work the bank loan agreement has been considered within a context of the loan agreement and the characteristic features of both agreements have been compared, as well as detailed description and analysis of the features of the bank agreement, that are characteristic only of the bank loan agreement and that differ from the loan agreement, have been presented. Likewise the loan agreements developed by specific banks have been reviewed and several contradictions between these agreements, Civil Law and other law regulations have been found. Eventual solutions to eradicate these contradictions are offered. The solutions for avoiding contradictions are for bank lawyers to follow while drawing up the bank loan agreements and there are also solutions that should be included in normative acts. They are aimed at the fixation of equal rights and liabilities of the banks and the borrowers in the agreement, as well as at the elimination of legal contradictions in the bank loan agreements.
The Bank Loan Agreement
Keywords: Tiesības