Atbalsta grupas kā sociāls pakalpojums ilgstoši slimu bērnu tuviniekiem Cēsu rajonā - Gedroica, Signe (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba temata nosaukums ir „atbalsta grupas kā sociāls pakalpojums ilgstoši slimu bērnu tuviniekiem Cēsu rajonā”. Šī darba mērķis ir pētīt un pamatot atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē Cēsu rajonā. Autore izvirzīja četrus uzdevumus: analizēt atbalsta grupu, atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu, raksturot ilgstoši slimu bērnu tuvinieku psiholoģiskās problēmas un pētīt atbalsta grupu ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē Cēsu rajonā. Darbā tika iekļautas 3 nodaļas ar apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā autore analizēja atbalsta grupu, tās attīstības līmeņus, palīdzības faktorus, kā arī atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu. Otrā nodaļa tika veltīta ilgstoši slimu bērnu tuvinieku psiholoģisko problēmu raksturojumam. Trešajā nodaļā autore analizēja pētījumā iegūto informāciju. Tika veiktas padziļinātas intervijas ar ilgstoši slimu bērnu tuviniekiem, kuri ilgāku laiku apmeklē atbalsta grupu. Autore intervēja četrus ilgstoši slimu bērnu tuviniekus par atbalsta grupu viņu dzīvē. Pielikumā tika ievietoti interviju transkripti. Veicot darbu, autore secināja, ka atbalsta grupai ir liela loma ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē. Atbalsta grupas apmeklētājas apliecināja, ka grupa sniedz atbalstu, jaunu informāciju, kā arī piederības sajūtu. Darba temata nosaukums ir „atbalsta grupas kā sociāls pakalpojums ilgstoši slimu bērnu tuviniekiem Cēsu rajonā”. Šī darba mērķis ir pētīt un pamatot atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē Cēsu rajonā. Autore izvirzīja četrus uzdevumus: analizēt atbalsta grupu, atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu, raksturot ilgstoši slimu bērnu tuvinieku psiholoģiskās problēmas un pētīt atbalsta grupu ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē Cēsu rajonā. Darbā tika iekļautas 3 nodaļas ar apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā autore analizēja atbalsta grupu, tās attīstības līmeņus, palīdzības faktorus, kā arī atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu. Otrā nodaļa tika veltīta ilgstoši slimu bērnu tuvinieku psiholoģisko problēmu raksturojumam. Trešajā nodaļā autore analizēja pētījumā iegūto informāciju. Tika veiktas padziļinātas intervijas ar ilgstoši slimu bērnu tuviniekiem, kuri ilgāku laiku apmeklē atbalsta grupu. Autore intervēja četrus ilgstoši slimu bērnu tuviniekus par atbalsta grupu viņu dzīvē. Pielikumā tika ievietoti interviju transkripti. Veicot darbu, autore secināja, ka atbalsta grupai ir liela loma ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē. Atbalsta grupas apmeklētājas apliecināja, ka grupa sniedz atbalstu, jaunu informāciju, kā arī piederības sajūtu. Darba temata nosaukums ir „atbalsta grupas kā sociāls pakalpojums ilgstoši slimu bērnu tuviniekiem Cēsu rajonā”. Šī darba mērķis ir pētīt un pamatot atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē Cēsu rajonā. Autore izvirzīja četrus uzdevumus: analizēt atbalsta grupu, atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu, raksturot ilgstoši slimu bērnu tuvinieku psiholoģiskās problēmas un pētīt atbalsta grupu ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē Cēsu rajonā. Darbā tika iekļautas 3 nodaļas ar apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā autore analizēja atbalsta grupu, tās attīstības līmeņus, palīdzības faktorus, kā arī atbalsta grupu kā sociālu pakalpojumu. Otrā nodaļa tika veltīta ilgstoši slimu bērnu tuvinieku psiholoģisko problēmu raksturojumam. Trešajā nodaļā autore analizēja pētījumā iegūto informāciju. Tika veiktas padziļinātas intervijas ar ilgstoši slimu bērnu tuviniekiem, kuri ilgāku laiku apmeklē atbalsta grupu. Autore intervēja četrus ilgstoši slimu bērnu tuviniekus par atbalsta grupu viņu dzīvē. Pielikumā tika ievietoti interviju transkripti. Veicot darbu, autore secināja, ka atbalsta grupai ir liela loma ilgstoši slimu bērnu tuvinieku dzīvē. Atbalsta grupas apmeklētājas apliecināja, ka grupa sniedz atbalstu, jaunu informāciju, kā arī piederības sajūtu. Darba temata nosaukums ir „atbalsta grupas kā sociāls pakalpoju

The title of work is “Support groups as a social service for protractedly diseased children’s relatives in the Cēsu district”. The purpose of this work is to research and substantiate support group as a social service for protractedly diseased children’s relatives and their life in the Cēsu district. The author moved out four tasks: to analyze support group, support group as a social service, characterize protractedly diseased children’s relative’s psychological problems and research support group of protractedly diseased children’s relatives in the Cēsu district. There are three chapters with subdivisions in work. In Chapter 1 author analyzes support group, it’s levels of evolution, assistance factors, as well as support group as a social service. Chapter 2 is dedicated to protractedly diseased children relative’s problems characterizing. In Chapter 3 author analyzes gained research data. There were managed extended interviews with protractedly diseased children’s relatives who attend support group for a while. Author interviewed four protractedly diseased children’s relatives about support group in their life. The transcriptions of interviews are in addition. Managing the work, author concluded that support group has big role in protractedly diseased children’s relative’s life. Members of support group verified that the group gives them support, new information as well as sense of identity.
Supporting group how social service protractedly invalid childish akin parental Cesis region
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija