Inovatīvā uzņēmējdarbība biznesa inkubatoros Latvijā - Jukse, Anete (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā tiek izpētīta inovācijas būtība un jēdziens, uzsverot tās nozīmi katra uzņēmuma, kā arī valsts attīstībā un konkurētspējas palielināšanā. Darbā detalizēti tiek aplūkota jauno uzņēmumu atbalsta struktūrvienība – biznesa inkubators, kas Latvijā ir visai jauna parādība. Bakalaura darba 3. daļā detalizēti tiek izpētīti trīs Rīgas akadēmiskie biznesa inkubatori – Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un „Biznesa augstskolas Turība” biznesa inkubatori, kā arī inovatīvie uzņēmumi tajos. Pētījuma rezultātā tika noskaidrots, ka šajos augstskolu biznesa inkubatoros 33% no visiem uzņēmumiem veic inovatīvu darbību. Atslēgvārdi: inovācija, biznesa inkubators, inovatīvā uzņēmējdarbība, Rīgas akadēmiskie biznesa inkubatori

This thesis investigates the essence and concept of innovation, emphasizing its meaning in every company’s as well as country’s development and increasing competitiveness. The work accurately views the new company support department- a business incubator, what is quite a new act phenomenon affair in Latvia. In the third part of thesis there is a detailed research of three Riga academic business incubators- University of Latvia, Riga’s Technical University and „Business university Turība” - as well as the innovative companies in them. The result of research showed that 33% of all companies in the university business incubators carry out innovative performance. Key words: innovation, innovative entrepreneurship, business incubator, Riga’s academic business incubator.
Innovative Entrepreneurship in Business Incubators in Latvia
Keywords: Vadībzinātne