Pierādījumu pieļaujamība kratīšanā - Putniņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba temats ir pierādījumu pieļaujamība kratīšanā. Kratīšana ir nozīmīga kriminālprocesa izmeklēšanas darbība, kuras rezultātā var iegūt būtiskus pierādījumus personas vainas pierādīšanai. Tāpēc ir svarīgi, lai kratīšanas gaitā tiktu ievērota Kriminālprocesa likumā paredzētā procedūra, lai iegūtos pierādījumus varētu izmantot pierādīšanā un nepamatoti netiktu ierobežotas cilvēktiesības. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt pierādījumu pieļaujamības un kratīšanas teorētiskos un praktiskos aspektus, noskaidrot, kādi apstākļi ietekmē pierādījumu pieļaujamību kratīšanā, kā arī ar to saistītās problēmas un piedāvāt iespējamus risinājumus. Atslēgvārdi: pierādījumu pieļaujamība, absolūti nepieļaujams pierādījums, ierobežoti pieļaujams pierādījums, kriminālprocess, kratīšana, cilvēktiesības.

The subject of the thesis is the admissibility of evidence in search. Search is an important investigative activity in criminal proceedings, in which important evidence can be obtained to prove a person's guilt. Therefore, it is important that the procedure provided for in the Criminal Procedure Law is followed during the search so that the obtained evidence can be used for proof and human rights are not unreasonably restricted. The aim of this work is to explore the theoretical and practical aspects of the admissibility of evidence and search, find out what are the aspects that impact the admissibility of evidence in search and related problems and offer possible solutions. Keywords: admissibility of evidence, inadmissible evidence, limitedly admissible evidence, criminal proceedings, search, human rights.
Admissibility of evidence in search
Keywords: Juridiskā zinātne; pierādījumu pieļaujamība; absolūti nepieļaujams pierādījums; ierobežoti pieļaujams pierādījums; kriminālprocess; kratīšana