Latvijas Nacionālās bibliotēkas tēla atspoguļojums latviešu un krievu valodā iznākošajā presē 2002. un 2007. gadā - Šarmanova, Ina (Latvijas Universitāte, 2008)
Pētījuma mērķis ir atklāt Latvijas Nacionālās bibliotēkas tēla veidošanos 2002. un 2007. gadā iznākošajā presē gan krievu, gan latviešu valodā uz Gaismas pils būvniecības fona. Presei ir liela nozīme mūsu ikdienas dzīvē un tāpēc tai ir liela ietekme uz sabiedriskās domas veidošanos. Galvenā problēma ir tā, ka viens vēstījums iegūst dažādus veidolus, tāpēc arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas tēls ir ļoti komplicēts un daudzpusīgs. Pētījuma rezultātā tika iegūts konkrēts Latvijas Nacionālās bibliotēkas tēls 2002. un 2007. gadā, atklājās to ietekmējošās tēmas. Tika izanalizēta arī publikāciju autoru ietekme uz tēla veidošanos, publikāciju nosaukumu un tajās izmantoto vārdu ietekme uz tēlu.

The main aim of research is to disclose an image of Latvian National library (called also Castle of Light) regarding to its construction in Latvian and Russian newspapers during 2002. and 2007. The press has an important influence on our daily life and therefore it affects also a formation of public opinion. The main problem arises up from a message with different meanings hence the image of Latvian National library is complicated and varied. In consequence of research is acquired particular image of Latvian National library in 2002. and 2007., also are revealed factors who influence this image. There has sifted an implication on the formation of image made by authors of publications, the names of publications and used means of expressions.
Reflection of Image of the Latvian National Library in Press Issued in the Latvian and Russian Languages in 2002 and 2007 Years
Keywords: Komunikācijas zinātne