Kvantiļu funkciju analīze ar pielietojumu strukturālo attiecību modeļiem - Lorence, Odeta (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs ir veltīts strukturālo attiecību modeļiem divu izlašu gadījumā. Tiek pētîīs lokācijas modelis. Darba mērķi ir noskaidrot vai eksistē lokācijas modelis, konstruējot vienlaicīgās ticamības joslas lokācijas parametram, kvantiļu funkcijas starpībām un varbūtību-varbūtību (P- P), kvantiļu-kvantiļu (Q - Q) grafikiem. Darbā aspkatīta kvantiļu funkcijas analīze vienas un divu izlašu gadījumā. Darbā tiek salīdzinātas dažādas pieejas, kā ar programmas R palīdzību tiek konstruēti ticamības intervāli. Atslēgas vārdi: kvantiļu funkcija, strukturālie modeļi, lokācijas modelis, vienlaicīgās ticamības joslas

This thesis contains analysis of structural relationship models in the two sample case. The location model has been studied,. The purpose of this work is to investigate, wheter the location model exist, constructing simultaneous confidence bands for the location parameter, quantile function differences and probability-probability (P - P) and quantile-quantile (Q - Q). Also we consider quantile function analysis in the one and two- sample cases. We compare different approaches, constructing confidence bounds for real data problem in the program R. Keywords: quantile function, structural relationship models, simultaneous confidence bounds, location model
Quantile function analysis with applications to structural relations models
Keywords: Matemātika