Iekšējā komunikācija valsts augstākās izglītības iestādē: Latvijas Mākslas akadēmijas gadījums - Salnāja, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba tēma – iekšējā komunikācija valsts augstākās izglītības iestādē: Latvijas Mākslas akadēmijas gadījums. Darba mērķis – izpētīt iekšējo komunikāciju Latvijas Mākslas akadēmijā, ko par to domā augstākās izglītības iestādes personāls un studenti, izstrādāt rekomendācijas iekšējās komunikācijas uzlabošanai. Pētījuma problēma – vai Latvijas Mākslas akadēmija organizē efektīvu iekšējo komunikāciju, nodrošinot visu darbinieku, studentu informētību un izpratni par augstākās izglītības iestādē notiekošo. Darba izstrādē izmantotās pētniecības metodes – dokumentu analīze, anketēšana un intervijas. Teorētiskajā daļā aplūkots sabiedrisko attiecību jēdziens, augstākās izglītības iestāde kā organizācija un iekšējās komunikācijas komponentes. Pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijas Mākslas akadēmija organizē nepilnīgu iekšējo komunikāciju.

Thesis theme: Internal communication in a public higher education institution: the case of Art Academy of Latvia. The aim is exploring the internal communication of the Art Academy of Latvia, what the institution’s staff and students think about it and to develop recommendations to improve it. Research problem: If the Art Academy of Latvia organizes effective internal communication and ensures that all employees and students are aware of and understand the actions of the higher education institution. Thesis research methods: Document analysis, questionnaire and interviews. The theoretical part deals with concepts of public relations, the higher education institution as an organization and with internal communication components. Research results show that the Art Academy of Latvia organizes an incomplete internal communication.
Internal communication in a public higher education institution: the case of Art Academy of Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne; sabiedriskās attiecības; iekšējā komunikācija; Latvijas Mākslas akadēmija; augstākās izglītības iestāde