Vietējā un reģionālā līmeņa pašvaldību funkciju izpilde: Cēsu gadījums - Kokina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā uzmanība pievēršas vietējā un rajona līmeņa pašvaldību funkciju izpildei, jo tādejādi var novērtēt, cik katra līmeņa pašvaldības darbība ir lietderīga un pamatota. Lai veiksmīgāk varētu pētīt situāciju tiek aplūkots Cēsu gadījums – skatot, Cēsu pilsētas domi un Cēsu rajona padomi. Bakalaura darbā tiek aplūkota iespējamā rajona pašvaldības un vietējās pašvaldības pienākumu un funkciju apvienošana vienā institūtā, proti, attiecīgā rajona pilsētas domē, šajā gadījumā – Cēsu pilsētas domē.

Concentration is to local and regional level government functional performance, to evaluate their action effectiveness and validity. To explore the situation more successfully, as the case study has been chosen Cesis – concentrating on Cesis city council and Cesis district council. In the bachelor author has discussed about the possibility to integrate local government and regional government functions in one institution, namely, in local government, in this case – in Cesis city council.
Local and Regional Governments Function Performance: the Case of Cesis
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)