Tūrisma piedāvājuma paplašināšana Vidzemes reģionā - Ieviņa, Zane (Latvijas Universitāte, 2014)
Tūrisma nozare Latvijā katru gadu attīstās arvien straujāk. Svarīgi, lai attīstība notiktu arī reģionos. Darbā tiks aplūkotas tūrisma nozares attīstības iespējas Vidzemes reģionā. Izpētes objekts ir tūrisma nozare Vidzemē, pētījuma priekšmets ir tūrisma nozares attīstības iespējas Vidzemes reģionā. Maģistra darba mērķis ir nodrošināt tūrisma piedāvājuma paplašināšanos Vidzemes reģionā. Darbā piedāvāti trīs iespējami risinājumi, kas varētu risināt problēmu, ka iedzīvotāji nav apmierināti ar tūrisma piedāvājumu Vidzemē, no tiem, kā labākais atzīts – jaunas atpūtas/ izklaides ceļojumu paketes izveide ģimenēm ar bērniem Vidzemē. Šim projektam darba gaitā izstrādāta rokasgrāmata, iekļaujot un detalizēti aprakstot visas projekta fāzes: projekta starts, plānošana, izpēte, pamatkoncepcija, detaļkoncepcija, realizācija, ieviešana un noslēgums. Maģistra darbā ir 91 lpp un 42 pielikumi. Atslēgvārdi: tūrisms, Vidzeme, projekts, projektu vadīšana

The tourism industry in Latvia is growing rapidly every year. The development of the industry is important also in the regions. The thesis analyses the opportunities for tourism development in the Vidzeme region. The subject of research is tourism industry in Vidzeme; the topic is opportunities of tourism development in Vidzeme. The aim of the master thesis is to provide expansion to the tourism supply in Vidzeme region. The thesis discusses the problem that the people of the region are not satisfied with offers in tourism in Vidzeme; three possible solutions are discussed. It is suggested that the optimal solution is the creation of a new travel package that offers recreational/entertainment opportunities in Vidzeme to families with children. Over the course of the work, a handbook for the project has been developed which includes detailed descriptions of the stages of the project.There are 91 pages and 42 annexes in thesis. Key words: tourism, Vidzeme, project,project management
The expansion of the tourism offer in the Vidzeme region
Keywords: Vadībzinātne