Testēšanas ontoloģija - Romāns, Dainis (Latvijas Universitāte, 2011)
Ontoloģija ir efektīvs kāda zināšanu apgabala reprezentācijas līdzeklis, tas ļauj definēt būtiskos apgabala konceptus un to saistības. Bakalaura darbā tiek veidota programmatūras testēšanas ontoloģija. Tās izveidošanā tiek pielietotas jau eksistējošas ontoloģiju veidošanas metodoloģijas, kā arī izstrādāts risinājums, kas automatizē vajadzīgo datu ieguvi no dokumenta, kas satur plašu, apkopotu informāciju par testēšanas zināšanu apgabalu, un nosaka šo datu saistību, lai tos strukturētu atbilstoši ontoloģijas kārtībai. Atslēgvārdi: ontoloģija, testēšana, zināšanu apgabals

Ontology is an effective tool to represent knowledge area, it allows defining significant concepts and their relations within this area. Ontology of software testing is built in the bachelor work. Existing ontology building methodologies are used to accomplish this goal, as well as a new solution is created that automates necessary data extraction from the document containing wide information about software testing scope and determines relevance between data to structure them in a form of ontology. Keywords: ontology, testing, knowledge area
Testing ontology
Keywords: Datorzinātne