Darījumu modeļa transformēšana lietotnē - Grišins, Romans (Latvijas Universitāte, 2014)
Mūsdienās ar vien vairāk tiek veidotas lietotnes, kuru mērķis ir datu pārvaldība. Daudzi no šādiem projektiem prasa ievērojamus resursu ieguldījumus, kas vienmēr nenodrošina kvalitatīvu un korektu lietotņu izstrādi. Šāda veida projektos ir nepieciešams piesaistīt datorikas jomas speciālistus, kas nodrošinās sākotnējo prasību ievākšanu un ieviešanu. Darbā aplūkotas metodoloģijas un rīki, kurus varētu izmantot darījumu procesu un datu pārvaldības sistēmu ģenerēšanai. Tiek apskatīta autora izstrādāta datu bāzes struktūras un datu pārvaldības lietotnes ģenerēšana no augsta līmeņa datu modeļa. Autors piedāvā ne tikai konceptuālu problēmas risinājumu, bet arī patstāvīgi izstrādātu rīku, kurš piedāvā iespēju veikt augsta līmeņa datu modeļa transformāciju tīmekļa lietotnē.

Nowadays, even more software applications are being developed that aim to automate data management. Many of these projects require a significant resources investment that does not always ensure a high quality software application development. It is necessary to recruit experts, who will provide the gathering and implementation of initial requirements. The thesis examines the methodologies and tools that could be used to generate business process and data management systems. Authors developed high level data model transformation into a database structure and a software application is addressed. The author describes not only a conceptual solution to the problem, but also offers an independently developed tool for high- level data model transformation into a web application.
Business model transformation to software application
Keywords: Datorzinātne