Ķīmiskās tīrītavas SIA "Nereta.lv" stratēģijas izstrāde - Voronkova, Kate (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēma ir ķīmiskās tīrītavas SIA „Nereta.lv” stratēģijas izstrāde, kas nepieciešama, lai uzņēmums nodrošinātu konkurētspējīgo priekšrocību, salīdzinājumā ar citiem uzņēmumiem konkrētajā nozarē, un palielinātu uzņēmuma vērtību ilgtermiņā. Maģistra darba mērķis ir analizēt SIA „Nereta.lv” saimnieciskās darbības attīstību pēdējos četros gados un izstrādāt uzņēmuma ilgtermiņa attīstības stratēģiju atbilstoši pastāvošajiem ekonomiskajiem apstākļiem. Izveidot skaidru vīziju un plānu par uzņēmuma attīstības perspektīvām apzinoties pozīciju nozarē, stiprās un vājās puses. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, autore darbu izstrādāja trīs nodaļās. Pirmā darba daļa ir veltīta stratēģiskās plānošanas un vadīšanas procesa teorētiskajām pamatnostādnēm, otrā daļa padziļinātai nozares un uzņēmuma izpētei, bet trešā darba daļa veltīta piemērotāko stratēģiju formulēšanai un līdzsvaroto rādītāju sistēmas izstrādei. Veicot pētījumu maģistra darba ietvaros, autore atklāja, ka SIA „Nereta.lv” ir negatīvs pašu kapitāla īpatsvars un tam ir zemi likviditātes un rentabilitātes rādītāji. Autore izstrādāja priekšlikumus uzņēmuma veiksmīgai attīstībai nākotnē. Atslēgvārdi: Stratēģiskā plānošana, stratēģiskā vadīšana, iekšējās vides analīze, ārējās vides analīze, līdzsvaroto rādītāju sistēma, finanšu analīze, konkurence.

Master's thesis is dry cleaning "Nereta.lv" Ltd strategy development. It is necessary, to ensure the company's competitive advantage over other companies within the sector and increase the company's value in the long term. The purpose of Master’s paper is to analyze the "Nereta.lv" Ltd development of economic activities in the last four years and create the company's long-term development strategy in accordance with the existing economic conditions. Create a clear vision and plan for the company's development prospects, considering company’s strengths, weaknesses and position in sector. In order to achieve the objective of the work, the author divided Master’s papers in three chapters. The first chapter of the work is devoted to strategic planning and management process theoretical guidelines, the second chapter of an in-depth industry and company research, and the third chapter of the work is dedicated to the formulation of appropriate strategies and balanced scorecard’s creation. By conducting a study within the master's thesis, the author discovered that the "Nereta.lv" Ltd have a negative equity and low liquidity and profitability indicators. The author has developed proposals for the company's successful development in the future. Keywords: Strategic planning, strategic management, internal environment analysis, external environment analysis, balanced scorecard, financial analysis, competition.
Dry cleaning "Nereta.lv" Ltd strategy development
Keywords: Vadībzinātne; stratēģiskā plānošana; stratēģiskā vadīšana; iekšējās vides analīze, ārējās vides analīze; ārējās vides analīze, ārējās vides analīze; līdzsvaroto rādītāju sistēma