Aprūpe pacientiem ar alkohola atkarību - Zambžetska, Inita (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma izstrādāta balstoties uz darba pieredzi darbā, kur ir nācies saskarties ar reibumā atvestiem pacientiem. Pētniecības uzdevumi: analizēt literatūru par alkoholu, alkohola ilgstošanas lietošanas gadījumā izraisītajām somatiskajām slimībām, anketas izstrāde praktizējošām internās aprūpes māsām, iegūto datu apkopošana un analīze, secinājumu veikšana. Izvirzītā hipotēze: alkohola atkarīgu pacientu aprūpē vairāk dominē fizioloģisko problēmu risināšanas uzdevumi nekā psihosociālo problēmu risināšanas uzdevumi. Pētniecības instruments: anketa. Pētniecības metode kvantitatīvā. Bakalauara darbs sastāv no teorētiskās daļās, pētniecības daļas, kas sevī ietver 9 diagrammas, 7 pielikumus, kas satur 3 tabulas un 4 informatīvos materiālus. Darbā izmantoti 31 literatūras avots, no tiem 23 latviešu valodā, 1 angļu valodā, 1 krievu valodā un 6 interneta vietnes.

Bachelor thesis developed on the basis of work experience, which have been faced with under the influence brought to patients. Research tasks: to analyze the literature on alcohol and alcohol use, the long-term contact caused by somatic diseases, questionnaire development practitioners in internal care nurses of the data collection and analysis, drawing conclusions. Hypothesis: the alcohol-dependent patient care is dominated by physiological problem solving tasks than psychosocial problem solving tasks. Research instruments: a questionnaire. Quantitative research method. Bachelor work consists of a theoretical part, research part, which includes nine diagrams, 7 annexes containing tables 3 and 4, information materials. Work used 31 literature sources, of which 23 Latvian, one in English, one in Russian and 6 websites.
Care for patients with alcohol dependence
Keywords: Medicīna; alkohola atkarība; izraisītās slimības; psihiskās izmaiņas; ietekme; aprūpes īpatnības.