Sueces kanāla loma Ēģiptes ekonomikā - Celmiņa, Liene (Latvijas Universitāte, 2007)
Ēģiptes ekonomika nav iedomājama bez Suecas kanāla, kas ir viens no Ēģiptes ienākumu pamatavotiem, neskaitot ienākumus no tūrisma un naftas eksporta. Šajā zinātniskajā darbā autors izvirzīja mērķi ar dažādu ekonomisko resursu palīdzību pierādīt, ka Suecas kanāls ir svarīgs Ēģiptes valsts ienākumu avots. Zinātniskā darba gaitā autors noskaidroja, ka pakalpojumu nozare Ēģiptē strauji attīstās, ko pierāda nemitīgie tūristu pieplūdumi, tranzītreisu caur Suecas kanālu pieaugums, kā arī telekomunikāciju straujā izplatība. Suecas kanāls kā starptautisks pakalpojumu sniedzējs tiek nemitīgi uzlabots, lai tas attiecīgi spētu pielāgoties nemitīgajai tehnoloģiju attīstībai. Veicot zinātniskā darba analīzi, kura pamatojas uz konkrētiem ekonomiskiem datiem par un ap Suecas kanālu, autors pierādīja, ka šis stratēģiski nozīmīgais Ēģiptes objekts patiešām ir svarīgs valsts ekonomikas ienākumu avots. Atslēgvārdi: Ēģipte, pakalpojums, Suecas kanāls, starptautiskā tirdzniecība, tranzīts.

There is no way you can imagine Egyptian economy without Suez Canal because of the significant role it plays in this country’s economy – it’s one of major income sources without tourism and petroleum. In this academic work author defined an object to prove with some economical resources, that Suez Canal is important income source for Egyptian government and country. While writing this academic work, author got known that service sector in Egypt is sharply developing; this proves thousands of tourists visiting it, increasing transit rout through Suez Canal and accumulative telecommunication sector. You can see many improvements on Canal as it is an international service provider so it could conform to global technology progress. Author proved that Suez Canal is significant source of Egyptian economy. Keywords: Egypt, service, Suez Canal, international trade, transit.
The Role of Suez Canal in Egyptian Economy
Keywords: Vadībzinātne