Profesionālo un neprofesionālo kinorecenziju stilistiskie aspeskti. - Kopilova, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā ir aplūkojami profesionālu un amatieru kinorecenziju stilistiski aspekti. Pētījuma mērķi ir, uz profesionālu un amatieru recenziju konkrētu piemēru salīdzināšanas bāzes, atklāt stilistiska žanra noformējuma kopējas un atšķirīgas pazīmes. Pētijums sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā iztēlojas teorētisks materiāls, kas ir veltīts kinorecenzijas specifikas žanra un stila padziļinātajam pētījumam. Pirmajā daļā ir aplūkota struktūra, klasifikācija, kinorecenzijas uzdevumi un stilistiskas analīzes plāns. Otrajā daļā, pamatojoties uz teorētisko bāzi, ir izpētītas sešas kinorecenzijas uz trijām multfilmām, ko ražoja Krievijas animāciju studijas. Pētījuma metode ir analīze un salīdzināšana. Darbs var but interesants krievu filoloģijas vai žurnālistikas studentiem, kuri pēta recenzijas; žurnālistiem un kritiķiem.

This work considers stylistic aspects of professional and amateur cinema reviews. The purpose of the research is to identify common and different features of the stylistic genres, which is based on a comparison of specific examples of professional and amateur reviews. The research consists of two parts. The first part presents a theoretical material on the in-depth study of genre and stylistic specificity of the reviews. This part examines the structure, types, targets of the reviews and stylistic analysis plan. In the second part were investigated six reviews of three cartoons produced by Russian animation studios, the investigation based on a theoretical framework. The method of investigation is analysis and comparison. Research might be interesting to read for the students of Russian philology and journalism who study reviews, also journalists and critics.
Stylistic Aspects of Professional and Non-Professional Film Reviews.
Keywords: Valodniecība; рецензия; кинорецензия; стиль; функции; анализ