TENDENCES PATĒRĪŅA KREDĪTU TIRGŪ LATVIJĀ UN EIROPĀ - Omeļčenko, Oksana (Latvijas Universitāte, 2009)
Šajā maģistra darbā tiek analizēts, kā Latvijas patēriņa kredītu tirgus ir attīstījies pēdējo 4 gadu laikā, ietēkmējot mājsaimniecību parāda palielināšanu, patēriņa kredītu tirgus daļu un izsniegto patēriņa kredītu kvalitāti. Pēc teorētisko materiālu apskata, tiek sniegts apskats par patēriņa kredītu tirgus attīstību Latvijā. Turpmākajā darbā tiek veikts Eiropas patēriņa kredītu tirgus pētījums, atklajot tās valstis, kas attīstījas pēc līdzīga scenārija un varētu kalpot par piemēru salīdzinājumam. Nobeigumā, rezultāti tiek apkopoti un ir veikti secinājumi par tendencēm patēriņa kredītu tirgū Latvijā un Eiropā ar prognozēm attiecībā uz iespējamo attīstību nākotnē. Atslēgvārdi: patēriņa kredīti, patēriņa kredītu tirgus, mājsaimniecību parāds, aizdevumu kvalitāte.

This master thesis analyzes how the Latvian consumer credit market has developed over the last 4 years with regards to household debt, consumer credit market share and quality of granted consumer loans. After the discussion of theoretical background, an overview of development in consumer credit market of Latvia is presented. Afterwards research of European consumer market is performed, identifying the particular countries with similar development scenarios for comparison. Finally, results are presented and conclusions are made for the tendencies of consumer credit market in Latvia and Europe with predictions regarding prospective development as well. Keywords: consumer loans, consumer credit market, household debt, quality of loans.
TENDENCIES IN CONSUMER CREDIT MARKET IN LATVIA AND EUROPE
Keywords: Vadībzinātne