Tīmekļa informācijas sistēmu izstrādes teorētiskie un praktiskie aspekti - Mitrofanova, Anna (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā ir izpētīti tīmekļa informācijas sistēmu izstrādes teorētiskie pamati: tīmekļa projektiem raksturīgās īpašības, piemērotākais izstrādes procesa modelis un tā maiņa, tehnikas un metodes dažādās izstrādes procesa fāzēs. Autore apraksta arī savu praktisko pieredzi trīs Latvijas Universitātes tīmekļa informācijas sistēmu izstrādē. Autore analizē šo projektu izstrādes procesa modeli, metodes un tehnoloģijas, kas tika pielietotas, kā arī velta uzmanību sistēmu integrācijas aspektiem un identificē iespējamus izstrādes procesa uzlabojumus. Darbā autore piedāvā un realizē risinājumus, kas varētu atvieglot un uzlabot dažus izstrādes procesa aspektus – autore ir izstrādājusi un ieviesusi kodēšanas standartu, dokumentēšanas sistēmu, izstrādājusi dažu projektēšanas dokumentu veidnes un aplūkojusi rīkus, kas var atvieglot izstrādes darbus, kā arī uzlabot dokumentācijas un izstrādājamā produkta kvalitāti.

This paper explores theoretical basics of web information system development: web project features, suitable development model and its change, technics and methods in different development process phases. Author describes own experience in three web information system development in the University of Latvia. Author analyses these projects development process model, methods and technologies applied, pays attention to system integration aspects and identifies possible improvements. Author suggests and implements solutions, that can simplify and improve some development process aspects – author has developed and integrated coding standard, system for documentation storing, created some project documentation templates and payed attention to tools, that can simplify project development and improve documentation and product quality.
Theoretical and practical aspects of web information system development
Keywords: Datorzinātne