"Just Stop Oil" komunikācijas ētika un gadījumu analīze (2023. gada 1. oktobris - 2023. gada 31. decembris) - Ērgle, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir „”Just Stop Oil” komunikācijas ētika un gadījumu analīze (2023. gada 1. oktobris - 2023. gada 31. decembris)”, mērķis ir noskaidrot, kādi ētikas pamatprincipi tiek pārkāpti "Just Stop Oil" protestu kampaņu norises laikā un kā tie ietekmē sabiedrību, ņemot vērā mediju reprezentāciju un ekspertu viedokli. Pētījuma teorētiskais pamats sastāv no sociālo kustību, politisko kustību un vides aktīvisma teorijām un to reprezentācijas medijos. Komunikācijas ētikas pamats balstīts Skaidrītes Lasmanes publikācijās, savukārt vides aktīvisma ētika plašāk apskatīta, izmantojot Fransisko Garsijas-Gibsones (Francisco Garcia-Gibson) pētījumu „Vides aktīvisma ētika”. Veikts pētījums, kurā izmantota kontentanalīzes metode, intervija un fokusa grupas diskusijas metode. Rezultātos atklāts, kādi ir vides aizsardzības aktīvisma ētikas pamatprincipi un kā organizācija „Just Stop Oil” tos ievēro. Atklāts, kā organizācijas kampaņas ietekmē sabiedrību un kā tās tiek atspoguļotas Lielbritānijas medijos „BBC” un „DailyMail”.

Bachelor thesis „”Just Stop Oil” communication ethics and case analysis (October 1, 2023 - December 31, 2023)" aim is to find out what basic ethical principles are violated during the "Just Stop Oil" protest campaigns and how they affect society in terms of media representation and expert opinion. The theoretical basis of the study consists of the theories of social movements, political movements and environmental activism and their representation in the media. The basis of communication ethics is based on the publications of Skaidrīte Lasmane, while the ethics of environmental activism is more widely discussed using Francisco Garcia-Gibson's study "Ethics of Environmental Activism". A study was conducted using content analysis method, interview and focus group discussion method. The results reveal what the basic ethical principles of environmental protection activism are and how the organization "Just Stop Oil" adheres to them. It is revealed how the organization's campaigns affect society and how they are covered in the British media "BBC" and "DailyMail".
"Just Stop Oil" communication ethics and case analysis (October 1, 2023 - December 31, 2023)
Keywords: Komunikācijas zinātne; Just Stop Oil; komunikācijas ētika; vides aizsardzība; aktīvisms