Vispārējo izglītības iestāžu administrācijas un pedagogu sadarbība Eiropas Savienības projekta "Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai" ietvaros - Kazaka, Esmeralda (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Vispārējo izglītības iestāžu administrācijas un pedagogu sadarbība Eiropas Savienības projekta „Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai“ ietvaros.” Darbs sastāv no 62 lappušu skaita, atbilstoši ietverot: satura rādītāju, ievadu, 2 nodaļas, 7 apakšnodaļas, 17 attēlus, secinājumus, priekšlikumus, izmantotās literatūras un avotu sarakstu, kurā tika iekļautas 29 bibliogrāfiskās vienības un 2 pielikumus. Darba autore ir Esmeralda Kazaka. Bakalaura darbam izvirzītais mērķis ir pētīt vispārējo izglītības iestāžu administrācijas un pedagogu sadarbību Eiropas Savienības projekta „Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai“ ietvaros, kam atbilstoši tika izvirzīti uzdevumi un hipotēze. Darba teorētiskajā daļā tika aprakstīta Projekta aktualitāte Latvijā un tā integrācijas nepieciešamība un iespējas izglītības iestādē, kā arī raksturoti galvenie aspekti, kas ietekmē priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas rašanos un tā ietekmi uz izglītojamo, izglītības iestādi un sistēmu kopumā. Darba empīriskajā daļā tika analizēta bāzes izglītības iestāžu pedagogu un administrācijas sadarbības aspekti – informācijas aprite un sadarbības nozīmība starp iesaistītajām pusēm, pierādot, ka regulāra informācijas aprite Projekta ietvaros veicina administrācijas un pedagogu sadarbību. Atslēgas vārdi: priekšlaicīga mācību pārtraukšana, Eiropas Savienības projekts, informētība, sadarbība, pedagogi, administrācija.

The title of the Bachelor's Paper is „Collaboration between Secondary School Administration and Teachers in the Framework of the European Union Project „ Reducing Early School Leaving in Latvia”. The work consists of 62 pages, including Content, Introduction, 2 Chapters, 7 Sub-chapters, 17 pictures, Conclusion, Proposals, References, which includes 29 bibliographical units and 2 Annexes. The author of this work is Esmeralda Kazaka. The aim of the Bachelor's Paper is to research collaboration between secondary school administration and teachers in the framework of the European Union project „Reducing Early School Leaving in Latvia”. Accordingly, to the aim, the author highlighted the main objectives and hypothesis. The theoretical part of the paper is a description of the relevance of the project in Latvia and the necessity of projects integration in the educational institution, as well as description of the main aspects that influences the occurrence of early school leaving and its impact on the learner, educational institution and the education system as a whole. The empirical part of the paper is the analysis of collaboration between the teachers and administration within the secondary schools, describing the circulation of information and collaboration between all included sides. Afterwards proving that circulation of information provides better collaboration opportunities between teachers and school administration.
Cooperation between Secondary school administration and teachers in the framework of the European Union project „Supporting the reduction of early school leaving”
Keywords: Pedagoģija; priekšlaicīga mācību pārtraukšana; Eiropas Savienības projekts; informētība; sadarbība; pedagogi