Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas aktuālās tiesiskās problēmas - Veide, Linda (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma ir „Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas aktuālās tiesiskās problēmas”. Šī darba mērķis ir izpētīt sadzīves atkritumu jēdzienu, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmu un tās aktuālās tiesiskās problēmas Latvijas Republikā, analizēt Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas atkritumu apsaimniekošanas sistēmu tiesisko regulējumu un izvērtēt iespējamību citu valstu pieredzi izmantot arī Latvijas Republikā.

The topic of the Master paper is “Municipal waste management current legal problems”. The target of this Master paper is to explore the term of municipal waste, municipal waste management system and its contemporary legal problems in the Republic of Latvia, to analyse the legal regulation of waste management system in Republic of Lithuania and Estonia and examine the possibilities to use their experience.
Municipal waste management topical legal issues
Keywords: Juridiskā zinātne; atkritumu jēdziens; sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas tiesiskais regulējums; sadzīves atkritumu reģenerācija; sadzīves atkritumu reģenerācija