Mācību pārtraukšana mūzikas skolā - Gudjāne, Ginta (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba teorētiskajā daļā tiek pētīta un analizēta teorētiskā literatūra par mācību pārtraukšanas iemesliem, dažādu ārpusskolas aktivitāšu ieguvumi, tajā skaitā, arī profesionālās ievirzes skolu izglītības nozīme audzēkņa attīstībā, mūzikas mācību pārtraukšanas iemesli un motivējoši faktori veiksmīgai mūzikas izglītības iegūšanai. Darba praktiskajā daļā ir veikta kādreizējo mūzikas skolu audzēkņu aizpildīto aptauju rezultātu apkopošana un analīze.

The theoretical part of work includes researched and analyzed theoretical literature of the causes of school dropout, benefits of extracurricular activities, including importance of vocational school education in student’s development, reasons for dropping out of music education and motivating factors for successful music education. The practical part of the work includes questionnaire and result analysis from former music school students, developed recommendations for the prevention of dropouts in music schools.
Dropping out of music school
Keywords: Izglītības zinātnes; mūzikas skola; mācību pārtraukšana; bērna attīstība; profesionālās ievirzes skolas; motivācija