Liepājas Karaostas un tās tuvākās apkaimes toponīmi. - Kniploka, Zanda (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba temats ir “Liepājas Karostas un tās tuvākās apkaimes toponīmi”. Bakalaura darba mērķis ir detalizēti izpētīt Karostas un tās tuvējās apkārtnes vietvārdus. Darbā atspoguļota toponīmu nosaukumu maiņa, noskaidrota to rašanās, cilme. Bakalaura darbā pētīti Liepājas ziemeļu daļas mikrorajonu – Karostas, Tosmares, Zaļās birzes, Jaunās pasaules un Ziemeļu priekšpilsētas toponīmi. Pētāmajā daļā toponīmi veidojušies galvenokārt no dažādu personu vārdiem, Kurzemes apdzīvoto vietu nosaukumiem, kā arī no objektiem, kas kalpo vai kalpojuši par orientieri dabā. Darbā atspoguļots, kā pilsētas ielās mijas lībiskās un kursiskās cilmes vārdi, kā ienāk toponīmi, kas veidojušies krievu valodas un kultūras ietekmē. Tā kā pētāmo Liepājas daļu valodnieki līdz šim aplūkojuši maz, darbs ir nozīmīgs pienesums Latvijas toponīmikai. Atslēgvārdi: vietvārds, toponīms, hodonīms, Karosta, Liepāja, iela, militārpersona

Subject of the work is "Place names of Liepaja Warport and its locality". Bachelor work's objective is to research place names of Liepaja Warport and its locality. The work displays how the place names have changed through time and the place name etymology. The research area includes north regions of Liepaja such as Warport, Tosmare, Zaļā birze, Jaunā pasaule un North suburbs. Place names have developed from names of individuals, populated areas of Kurzeme and from objects that were used as street references. Work also displays street names of Liv and Cour origin and also russian influence on street names. Because there has been very few attempts made to research this particular subject, this work is a very significant material in linguistics. Keywords: place name, toponyms, warport, Liepaja, street, military
Place names of Liepaja WarPart and its Locality
Keywords: Filoloģija