Gaismas intensitātes mērījumi aberāciju novērtēšanai - Janena, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 31 lappusēm. Tas satur 25 attēlus, 1 tabulu un 22 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Attīstīt metodi viļņu frontes aberāciju novērtēšanai, izmantojot gaismas intensitātes mērījumus. Metodika: Viļņu frontes modulatora un bināras maskas veidošana. PhaseLift algoritma izmantošana, lai no gaismas intensitātes mērījumiem rekonstruēt fāzi, viļņu frontes iegūšanai. Secinājumi: Izmantojot PhaseLift kodu ir iespējams novērtēt aberācijas, mērot tikai gaismas intensitāti.

Bachelor thesis is written on 31 pages by computer in Latvian. It contains 25 figures, 1 table, 22 references to literature sources. Purpose: Develop a method for estimating wavefront aberrations using light intensity measurements. Method: Wavefront modulator and binary mask modeling. Using the PhaseLift algorithm to reconstruct the phase from light intensity measurements to obtain a wavefront. Conclusions: Using PhaseLift code, it is possible to measure aberrations by measuring only the intensity of light.
Light intensity measurements for assessment of aberrations
Keywords: Fizika; aberācijas; viļņu fronte; difraktīvā optika; adaptīvā optika