Cieto sadzīves atkritumu poligonu monitorings Latvijā - Rusmane, Ilva (Latvijas Universitāte, 2011)
Šobrīd Latvija ir sadalīta deviņos atkritumu apsaimniekošanas reģionos, katrā no tiem ir atkritumu noglabāšanas poligons. Poligoni ir uzbūvēti ārpus apdzīvotām vietām un tajos tiek noglabāti tādi atkritumi, ko nav iespējams atšķirot no kopējās atkritumu masas, un kurus nav iespējams novirzīt otreizējai pārstrādei. Maģistra darbs mērķis ir izstrādāt priekšlikumus optimālai monitoringa sistēmas izveidei CSA poligonos Latvijas apstākļos. Apkopojot un analizējot pētījuma rezultātā iegūto informāciju, darba izstrādes gaitā tika izstrādāti priekšlikumi, kā samazināt poligonu apsaimniekotāja izdevumus, bet tajā pašā laikā nodrošināt likumdošanas prasību izpildi monitoringa veikšanai. Pētījuma apjoms ir 89 lpp., darbā ietverti 20 attēli, 5 tabulas un pievienoti 5 pielikumi.

Currently, Latvia is divided into nine waste management regions, where each of these regions has their own landfill. These landfills are located outside residential areas and only that waste is being filled here, which may not be separated from the total mass of waste and which may not be recycled. Purpose of this Master’s Paper is to elaborate proposals for establishment of optimum monitoring system on solid household waste landfills in Latvia. Summarizing and analyzing information obtained during the research within the framework of elaboration of the current work, proposals on how to minimize waste management costs, and, at the same time, to ensure observance of requirements contained in regulatory enactment for monitoring activities have been elaborated. The research contains 89 pages, the work includes 20 figures, 5 tables and 5 annexes.
Solid Municipal Waste Landfill Monitoring in Latvia
Keywords: Vides resursu pārvalde