Vihmaņu un Šefanovsku dzimtu pārstāvju atmiņas par lasīšanu bērnībā - Vihmane, Aiga (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā „Vihmaņu un Šefanovsku dzimtu pārstāvju atmiņas par lasīšanu bērnībā” pētīta lasīšanas paradumu veidošanās, izmantojot divu dzimtu pārstāvju atmiņu stāstījumus. Izvēlētās dzimtas ir bakalaura darba autores Aigas Vihmanes radinieki no tēva un mātes puses. Mūsdienās lasīšanai netiek piešķirta tāda vērtība kā agrāk, izzūd lasīšanas tradīcijas ģimenēs, tādēļ svarīgi ir noskaidrot, kādas atmiņas par lasīšanu bērnībā glabā Vihmaņu un Šefanovsku dzimtu pārstāvji. Viens no pētījuma mērķiem ir noskaidrot, vai lasīšanas pieredze bērnībā ir iespaidojusi lasīšanas paradumus abu dzimtu pārstāvjiem turpmākajā dzīvē. Izstrādātajā darbā secināts, kā veidojušies lasīšanas paradumi Vihmaņu un Šefanovsku dzimtās.

In bachelor thesis „The Vihmans and Sefanovski families memories about childhood reading” has been studied formation of reading habits, using told stories of Vihmans and Sefanovski famielies members. Chosen families are bachelor thesis authors Aigas Vihmanes relatives from her fathers and mothers families. Nowadays reading is not valued as much as it was in the past, reading traditions in famielies are disappearing and that is why it is important to find out memories about childhood reading in Vihmanis and Sefanovskis families. One of the studies aims is to find out if reading experience in childhood has affected reading habits in both families. It is concluded how reading habits has formed in Vihmans and Sefanovskis families.
The Vihmans and Sefanovski families memories about childhood reading
Keywords: Bibliotēkzinātne; dzimta; lasīšanas paradumi; mutvārdu vēsture; Sociālās iemācīšanās teorija; Psihosociālā personības attīstības teorija