Ar meklēšanu saistītās problēmas interneta tirdzniecības vietnēs - Ārente, Baiba (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbs izstrādāts ar mērķi apskatīt un salīdzināt dažādas meklēšanas funkcionalitātes realizācijas iespējas interneta tirdzniecības vietnēs. Salīdzināt to darbību, apskatīt ar tām saistītās problēmas un to risināšanas iespējas. Darbā apskatītās meklēšanas funkcionalitātes realizācijas ir: meklēšana pēc atslēgas vārdiem, meklēšana katalogā un meklēšana pēc kritērijiem. Ir salīdzināta šo iespēju realizācija lielākajos Latvijas interneta veikalos. Apskatītas arī citas ar meklēšanu interneta veikalos saistās problēmas.

The goal of the bachelor research is to explore and compare internal searh engines in e-commerce sites, find what are main problems in their work and what are possible solutions. Search methods discussed in this work are: keyword search, browsing and faceted search. Search functionality in largest Latvian e-commerce sites is also compared in this work. Some other internal search engine problems are also discussed in this research.
Search functionality problems in e-commerce
Keywords: Datorzinātne