Lolitas efekta reprezentācija filmā „Lolita” (1997) - Žalubovska, Vita (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „Lolitas efekta reprezentācija filmā „Lolita” (1997)”. Darbs sastāvs no teorētiskās daļas, kurā tiek apskatīti visi nepieciešamie pētījumam jēdzieni – lolitas efekts, naratīvs, semiotika, filmas sintakse, stāsts un siţets. Metodoloģiskā daļa ietver sevī pētījumā izmantotās pētniecības metodes – naratīvā analīze un semiotiskā analīze. Empīriskā daļa ietver sevī naratīvo un semiotisko filmas analīzi. Darba problēma: kā tiek reprezentēts Lolitas efekts filmā „Lolita” (1997). Pētījuma mērķis: veikt filmas „Lolita” (1997) naratīvo un semiotisko analīzi, kā arī noskaidrot vai šajā konkrētajā filmā tiek atspoguļots Lolitas efekts. Darbu noslēdz secinājumi. Atslēgvārdi: Lolitas efekts, semiotiskā analīze, naratīvā analīze, Eidrians Lains.

The theme of the Bachelor paper is „The representation of Lolita effect in the film „Lolita” (1997)”. The paper consists of the theoretical part, which deals with the concepts that are needed in the study – Lolita Effect, narrative, semiotics, film syntax and story. Methodological part includes research methodes used in study – narrative analysis and semiotic analysis. Empirical part includes narrative and semiotic analysis of the film. The problem of the paper: how the Lolita effect is represented in the film „Lolita” (1997) The aim of the paper: to do narrative and semiotic analysis of film „Lolita” (1997) and clarify if Lolita effect is represented in this film. The conclusions are provided at the end of the paper. Keywords: Lolita effect, semiotic analysis, narrative analysis, Adrian Lyne.
Representation of Lolita effect in the film „Lolita” (1997)
Keywords: Komunikācijas zinātne; Lolitas efekts; semiotiskā analīze; naratīvā analīze; Eidrians Lains