Rīgas Daugavas krastmalas ainavas un to vērtējums - Pladare, Sintija (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba „Daugavas krastmalas ainavas un to vērtējums” ietvaros veikts pētījums par Daugavas krastmalas ainavu kvalitāti. Darba teorētiskajā daļā apskatīti pilsētas ainavas, tajā skaitā krastmalas ainavas vērtēšanas principi Latvijā un ārvalstīs. Iegūtā informācija tika izmantota, vērtējot Daugavas krastmalas ainavas. Lauka pētījuma ietvaros novērtēta ainavas estētiskā un ekoloģiskā vērtībā, atsevišķi izdalītas vizuāli degradētas ainavas. Daugavas krastmala ir lielākā publiskā ārtelpa Rīgā. Viens no publiskās ārtelpas galvenajiem nosacījumiem ir neierobežota pieejamība, tāpēc lauku darbu ietvaros novērtēta arī Rīgas Daugavas krastmalas pieejamība. Darbs papildināts ar kartogrāfisko materiālu. Darbs sastāv no piecām nodaļām, tā kopējais apjoms ir 82 lpp. Darbā pavisam iekļautas 9 tabulas, 31 attēli un 6 pielikumi, kas ilustrē pētījuma saturu. Atslēgas vārdi: publiskā ārtelpa, Daugavas krastmalas ainavas, pieejamība

The master „The river Daugava embankment landscapes in Riga and their assessment’ framework is made a research about a landscape quality of the river Daugava embankment. Theoretical base includes survey of city’s landscapes, including enbankment landscape valuation principles of Latvian and foreign practice. Obtained information was used in the inventory process of enbankment of the river Daugava. During field research has been evaluated aesthetical and ecological value of landscape. Separately divided visually degraded landscapes. Embankment of Daugava in Riga is the biggest public open space. One of the main conditions in a public open space is unlimited availability, therefore within a field work framework has been done a map with enbankment of Daugava availability. The paper is updated with color cartographic material. Project is composed of five parts, its component 82 pages. Project includes 9 tables, 31 images and 6 supplements. Keywords: public open space, landscapes of Daugava embankment, availability.
The river Daugava embankment landscapes in Riga and their assessment
Keywords: Vides zinātne